Izbjeljivanje zubi

Zdravi zubi i bijeli osmijeh ne samo da mogu poboljšati vaš izgled, već i dodatno utiču na povećanje samopouzdanja!

Proces izbjeljivanje zuba

Dvije nedjelje prije nego što počnete sa procesom izbjeljivanjem, dobit ćete specijalnu pastu za zube. Pasta za zube će zaštiti Vaše zube i smanjiti oštećenja za vrijeme i nakon procesa izbjeljivanja.

Prije početka izbjeljivanja, tehničar će zaštititi osjetljivo tkivo desni. Zatim započinjemo nanošenje rastvora na zube, koji se aktivira specijalnom LED lampom. Ovaj postupak ponavljamo 3 puta po 15 minuta za optimalne rezultate.

Početna uputstva

Nakon što završimo tretman za izbjeljivanje u ordinaciji, morat ćete se suzdržati od hrane i pića u prvih 24 sata nakon Vaše posjete. To je zato što se Vaši zubi nastavljaju izbjeljivati čak i nakon završetka tretmana!

Izbjeljivanje zuba kod kuće

Ukoliko ipak želite izbjeliti zube kod kuće postoji i taj tretman izbjeljivanja. Naša tim će prilagoditi zubalo tako da se uklapa u Vašu vilicu, kao i 2 tube za izbjeljivanje.  Jednostavno stavite malu količinu u otisak zubala koji nosite otprilike 2-4 sata dnevno. Ukoliko Vaši zubi nisu skloni osjetljivosti, možete nositi zubalo i preko noći da biste dobili bolje rezultate.