Opšta stomatologija

Potrebno je da dva puta godišnje posjećujete kako bi mogao da prati sve promjene koje su se desile od Vašeg poslijednjeg pregleda. Rano otkrivanje ili dijagnoza propadanja i bolesti zuba ili desni omogućava nam da na vrijeme spriječimo veće posljedice.

Šta radimo tokom pregleda?

Stomatolog će pregledati , očistiti zube i ukloniti kamenac. Ukoliko je bolest desni prisutna, preporučuje se dubinsko čišćenje.
Stomatološki rendgenski snimci mogu se uzeti po potrebi (otprilike jednom godišnje) kako bi se otkrilo propadanje ili infekcije koje nisu vidljive tokom pregleda.
Planirajte da rezervišete otprilike 45 minuta za detaljni pregled.

Održavanje zdravog osmijeha između posjeta

Čak i uz najbolju stomatološku njegu, neophodno je održavati efikasnu oralnu higijenu kod kuće. Ovo spriječava da se višak zubnog kamenca izgradi, što dovodi do razvoja bolesti desni ili gubitka zuba.

  • Potrebo je dva puta dnevno detaljno oprati svoje zube. Koristite mekanu četkicu za zube i nježno očistite duž linije desni, fokusirajući se samo na nekoliko zuba odjednom.
  • Svakodnevno čistite zube. Koristite tradicionalni konac ili vodu.
  • Čuvajte svoj dah svježim tako što ćete redovno čistiti jezik. Jezik čistimo kako bi uklonili ostatke hrane koji se skupljaju nakon obroka. Većina glavnih stomatoloških problema se može spriječiti; kako bi vaš osmjeh bio zdrav tokom cijelog života, svakako nas posjetite svakih šest mjeseci.