Zubni implanti

Trenutno postavljanje implantata

U zavisnosti od vaše situacije, ponekad je moguće izvaditi pokvareni zub i postaviti implantat istog dana. Ukoliko se zub liječi, nosit ćete privremenu krunu, par mjeseci kasnije postaviće se trajna krunica implantata.

Proteze se mogu zadržati sa zubnim implantatima, za udobnost i stabilnost. Potrebni su samo dva ili četiri implantata. Ako se borite sa slobodnom protezom i teško je govoriti ili jesti s njima, razmislite o dodavanju implantata za podršku.

Naše proteze su dizajnirane da izgledaju i osjećaju se što ugodnije i prirodnije. Budući da imamo laboratoriju na licu mjesta, u mogućnosti smo stvoriti prilagođene implantatne proteze koje se često mijenjaju za prirodne zube.

Zubni implantati su jedna od najnaprednijih opcija da zamjene zube koje Vam nedostaju. Svaki je dizajniran tako da oponaša izgled i funkciju prirodnog korijena zuba, što nam omogućava da podržimo fiksnu restauraciju kao što je kruna, most ili proteza.

Prednosti izbora zubnih implantata

Implantati su opcija koja mogu trajati cijeli život. Iako zubi koji nedostaju često dovode do promjena u vilici, implantati rade na očuvanju ovih karakterističnih osobina. Postavljanje implantata u kratkom roku nakon gubitka zuba može se spriječiti skupljanje i resorpcija kostiju. Mnogi smatraju da u implantati jači od prirodnih zuba.

Koliko implantata trebam?

Nije potrebno ugraditi implantat za svaki zub koji nedostaje. Umjesto toga, možemo koristiti parove ili setove implantata da podržimo fiksne mostove. Ovakav pristup sprječava potrebu za skupljim tretmanima ili izmjenjivim protezama.